Alweer 1 week oud

IMG_0097-001Vandaag zijn de pups van Noor & Siep alweer 1 week oud en zijn ze in gewicht verdubbeld! Ze drinken en slapen en ze groeien en groeien en groeien 🙂

Mama Noor doet ’t geweldig. Ze is zorgzaam voor haar kroost en regelt al heel veel zelf. Ook voor ons is alles nieuw. Er komt best veel kijken bij zo’n nestje; 2x per dag de pups wegen, moederhond om de 4 uur temperaturen, eten geven en uitlaten, werpkist 2x per dag uitsoppen en verschonen, logboek bijhouden, pupkopers voorzien van foto’s en info, maar ohhhhh, wat is dit leuk! We genieten als gezin met volle teugen van dit pril geluk!

Dag 2 – Samen eten, samen slapen

Dag 2 foto 2 dag 2 foto 1De pups doen het super. Het zijn stuk voor stuk mooie stevige en ook sterke hondjes. Moeder Noor is nog wat onwennig en zoekt nog wat steun en hulp bij ons. Langzaamaan krijgt ze steeds een beetje meer vertrouwen in zichzelf als moeder en wij helpen haar daarbij.

En wat zijn ze liefff…uren kun je naar ze kijken. En luisteren, want oh die geluidjes, het gesmak, het gepiep. Zo mmoi om te zien hoe ze zonder te kunnen horen en zien, al zo goed weten waar ze moeten zijn. We zijn in 1 woord: VERLIEFD!

Beschuit met roze en blauwe muisjes!

Pups op kleed Moeder & kids 22 aprilVandaag zijn er 7 prachtige pups geboren waar Noor en Siep de trotse ouders van zijn. Het zijn maar liefst 5 dames, 2 bruine en 3 zwarte en 2 heren, 1 zwarte en 1 bruine. We zijn supertrots op onze Noor die ’t allemaal best spannend vindt. Tis ook niet niks om voor het eerst moeder te worden. Voor ons ook een hele belevenis! Met moeder & pups gaat het erg goed.

Veel dank aan Yvonne Bügel van Labradorkennel Ansjoros die ons met raad en vooral daad in het hele traject heeft bijgestaan.

Dag 53 van de dracht

Foto Noor dag 53 Foto Noor liggend dag 50Onze Moeke wordt dikker en dikker. Dat moet ook, want het begint nu op te schieten! Je kunt aan haar merken dat ze het zwaarder heeft. Gaan liggen en weer opstaan gaat met beleid en regelmatig zit haar buik in de weg. De kraamkamer is zo goed als klaar. Nog een paar laatste spulletjes en dan is de boel compleet. Gonny, de fokster van Noor komt assisteren bij de bevalling. Yvonne van de Ansjoros kennel voorziet ons van allerlei handige tips en zij is ook standby voor het geval dat. Zij woont namelijk bij ons in de buurt en de fokster van Noor niet.

Labrador Windwijzer

Foto windwijzerSinds vandaag pronkt ie op het dak..onze nieuwe windwijzer! Prachtig gemaakt door Jeroen Reijman van de Smederij. Wilt u ook zo’n mooie labrador als naambord, op uw schoorsteen, hek of aan de muur? Laat ’t ons dan weten!

Dag 46 van de dracht

Noor op de 46e dag van de drachtJe kunt nu goed zien dat ze ronder wordt. Ze heeft nog steeds doorlopend honger, ook al krijgt ze inmiddels extra voer. Wandelen vindt ze maar zo,zo. Even snel haar behoefte doen, wel vaker dan anders, maar dan snel weer terug. Buikomvang gegroeid van 75 cm vorige week, naar 81 cm nu.

Inmiddels zijn wij druk met alle spullen verzamelen die we nodig hebben bij de geboorte en de periode erna en is onze woonkamer ‘verbouwd’ tot kraamkamer. Vooral Joy vindt de werpkist een leuke speelplek 😉

Het begint op te schieten…