Pups vandaag 5 weken oud

Vandaag zijn de pups alweer 5 weken oud. Hun ontwikkeling gaat razendsnel. Het zijn nu af en toe net kleine piranha’s IMG_0149zoals ze op de tepels van hun moeder afstuiven. IMG_0018Arme Noor! Ze zijn nu regelmatig, soms met z’n allen en soms alleen in de keuken en de gang. Een ware ontdekkingsreis, voor niets en niemand bang. Open en nieuwsgierig stappen ze overal op af, heerlijk! We hebben een 1e poging gedaan om ‘sta foto’s’ te maken. We hebben veel lol gehad én…ze lusten Danoontjes 😉
IMG_0137 IMG_0099

 

 

 

 

 

 

Volgende week weer een nieuwe poging! Dat wordt een druk weekje met dierenarts, puppytest en een gezellige pupy knuffel middag met alle pupkopers!

Pups Noor & Siep, 4 weken

IMG_0002Vandaag zijn de pups van Noor & Siep alweer 4 weken en ze worden echt steeds leuker! Ze spelen met elkaar en het gaat er soms niet zachtzinnig aan toe. Ze hebben tandjes en dan ook nog van die vlijmscherpe, dus bij het spelen wil er nog wel eens een hap in een staart of oor van broer- of zuslief belanden met een krijs tot gevolg. Ze krijgen nu eten uit de tray met bakjes.IMG_0179Allemaal hun eigen bakje, dat geeft net wat meer zicht op wat ze binnenkrijgen. Schoon op elke keer. echte Labradors dus 😉 We zingen voordat ze eten krijgen altijd het zelfde liedje. Dat deed Pip, de fokster van onze Beike altijd (nog steeds volgens mij) en dat hebben wij altijd erin gehouden hier. Als onze honden het 1e woord van het liedje horen worden ze al uitzinnig van vreugde, want dat betekend ETEN en dat is voor een labrador natuurlijk het hoogtepunt van de dag. We vonden dat zo leuk dat we dat met onze pups nu ook doen. Verbazingwekkend hoe snel ze ’t door hebben, echt geweldig!

Vandaag zijn ze ook voor de 2e keer ontwormd en de vieze bekken waren weer niet van de lucht. Nu ze 3x per dag bijgevoerd worden, wegen we ze nog maar 1x per dag. Inmiddels gaan ze allemaal richting de 3 kilo, dus dat zit wel goed. Bijna niet meer voor te stellen dat ze nog maar zo kortgeleden zulke kleine ‘wormpjes’ waren. Naast het spelen en eten wordt er ook nog gewoon veel geslapen. Zelden in de werpkist, dat vinden de heren en dames maar niks. Tussen de poten van de grote beer en de hoeken van de kamerren zijn favoriet. Het is IMG_0044een heerlijk relaxed stelletje pupsels! Stofzuigen, radio hard, de andere honden die komen kijken bij ze, deuren open, deuren dicht…boeien…als ze slapen, dan slapen ze. Heerlijk!IMG_0048

We hebben voor alle pups super fijne baasjes gevonden en daar zijn we erg blij mee. Welke pup naar welk gezin gaat bepalen we pas na de puppytest rond de 6 weken. Dan hebben we zicht op de karaktertjes en bovendien een onafhankelijk en deskundig advies welke pup het best past bij welk baasje. Ondertussen zijn de nieuwe baasjes altijd welkom om het spul te komen bekijken en te knuffelen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt 🙂

Voor het eerst naar buiten

19 mei buiten 19 mei gevloerdVandaag zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. Eerst nog wat onwennig op ’t kleed, maar al snel rondlopend over de tegels en ’s middags over het gras. Dappere pupsels. vol vertrouwen de wijde wereld in! Vandaag ook weer gezellig puppybezoek. Alle pups krijgen hartstikke leuke baasjes en daar zijn we heel erg blij mee! Aan het eind van de dag waren ze ‘gevloerd’ door alle nieuwe indrukken.

Ze groeien nog steeds als kool. Inmiddels zijn ze allemaal 2,5 kilo. Ze eten dan ook als bootwerkers 😉

Pups Noor & Siep 3 weken oud

2014-05-15 14.00.28 2014-05-15 13.54.49 IMG_0011 IMG_0056Vandaag zijn de pups alweer 3 weken oud. Het klinkt cliché, maar het is zo…de tijd vliegt. Ze worden steeds leuker. Ze eten ‘vleespapje’ uit een bakje, spelen met ons en met elkaar, ze kwispelen als we ze roepen en reageren op geluiden. We hebben hun wereld wat groter gemaakt. Ze kunnen nu vanuit de werpkist zelf de kamerren in lopen en dat hadden ze maar wat snel door! Ook zetten we ze nu consequent na elk slaapje en na het eten op de ‘krantenbak’ en geloof ’t of niet, het zijn super slimme pupsels…ze snappen nu al hoe ’t werkt en lopen zelf richting de kranten als ze moeten plassen. Zo leuk om te zien! De knapperds!

Wat gaat ’t toch snel!

Ohhh, wat gaat ’t toch snel. het ene moment hebben ze hun oogjes open en het volgende moment zijn ze al met elkaar aan het spelen. Het is vreselijk genieten hier. Je kunt wel uren bij de pups blijven zitten, telkens zie je weer wat nieuws! Nu ze 2 weken zijn geweest, mogen de potentiële pupkopers komen kennismaken. Weer een nieuwe fase voor de pups, voor mama Noor en voor ons!

IMG_6805[1] IMG_6822[1] IMG_6817[1]

Pups Noor & Siep 2 weken oud

Pup geel 4 mei pup blauw Foto pup geel 5 meiVandaag zijn de pups alweer 2 weken oud. Wat gaat ’t hard! De tijd, maar vooral ook hun groei en ontwikkeling. Ze zijn allemaal ruim 3x hun geboortegewicht, de oogjes (weliswaar nog in spleetjes) zijn bijna allemaal open en ze ‘waggelen’ vrolijk door de werpkist. Teefje Roze was de 1e die echt de pootjes onder haar lijf zette en ook de eerste die ons aankeek, zo klein als ze is. Vanochtend is Yvon hier geweest om te helpen met ontwormen. Prachtig die vieze bekkies die de pups trekken als ze de roze smurrie proeven. Nee, dan liever die heerlijke melk van mammie die er gelukkig nog steeds in overvloed is.

Inmiddels hebben ook Beike en Joy kennisgemaakt met de de pups. Vooral Beike vindt ’t prachtig en is niet bij de werpkist weg te slaan. Noor vindt ’t allemaal prima en we merken dat ze blij is dat ze weer onderdeel uitmaakt van de roedel en dat alles weer een beetje ‘Back to normal’ is hier in huis. vanaf deze week komen de pupkopers kennismaken met ons en met de pups. Als ’t klikt tenminste, want kritisch zijn en blijven we.

Ondertussen genieten wij zoveel als we kunnen van ’t kleine spul. Wat een rijkdom!

Bah, wat vies!

IMG_6784[1] IMG_6787[1] IMG_6784[1] IMG_6781[1]

 

 

 

 

 

 

Vandaag zijn de pups voor de 1e keer ontwormd. Yvon was zo lief om ook hierbij te assisteren. De pups vonden het maar raar en vies en trokken de ene gekke bek na de andere 😉

Stamboomnamen 1e nest Van ’t Bakkersveld pups

Foto pup zalm 6 mei
De stamboomnamen die we de pups van ons 1e nest wilden meegeven zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer. Om ze te bedenken was al een bevalling op zich 😉 We wilden iets ‘Hollands’ dat past bij onze kennelnaam. Gelukkig kregen we hulp van vriendin Imca, die zelf onlangs haar 1e nestje labradors kreeg. Zij kwam op het briljante idee om Noor in de namen te verwerken. We proudly present:

Noorderstorm Van ’t Bakkersveld
Noorderlicht Van ’t Bakkersveld
Noorderwind Van ’t Bakkersveld
Noorderbries Van ‘t Bakkersveld
Noorderster Van ’t Bakkersveld
Noordermaan Van ’t Bakkersveld
Noorderzon Van ‘t Bakkersveld

De 1e 2 zijn de namen voor de reutjes, de overige voor onze dames!