Uitgevlogen

Vandaag zijn de laatste 2 pups uit het nest van Noor & Siep uitgevlogen. Sep & Nuna zijn opgehaald door hun nieuwe baasjes en daarmee sluiten we precies 2 maanden na hun geboorte de nestperiode af. Met weemoed, maar ook dankbaar en met trots kijken we terug op een overweldigende ervaring met een prachtig resultaat. Wij gaan onze aandacht nu richten op en heerlijk genieten van onze eigen lieve Donna en de rest van onze roedel <3

IMG_0079 IMG_0072 IMG_0003

Vertrek

En dan breekt de onvermijdelijke dag aan dat we onze lieve pupsels moeten overdragen aan hun nieuwe baasjes. Je weet dat ’t komt, leuk is anders, maar het hoort nou eenmaal bij het fokken. Je kunt ze tenslotte niet allemaal houden. De eerstgeborene verlaat ook als eerst het nest…kleine dappere Luna, het bruine teefje met het rode bandje. Ze woont dichtbij, bij een gezin hier in Blokzijl. We gaan haar dus nog vaak zien en over een aantal weken komt ze ook nog bij ons logeren. Dag lieve Luna, veel plezier bij je nieuwe familie!

Morgenochtend komen de nieuwe baasjes van Storm hem ophalen en daarna is het de beurt aan Lara en aan Lotje. Volgend weekeinde sluiten Sep en Nuna de rij. Gelukkig blijft onze Bella Donna bij ons. We kijken terug op een overweldigende periode met een prachtig nest met 7 mooie, gelijkmatige en lieve puppen als resultaat. We glimmen van trots!

7 weken is de ‘Bende van 7’

Vandaag zijn de pups precies 7 weken oud. Het afgelopen weekeinde hebben we de definitieve verdeling gemaakt welke pup bij welk baasje gaat wonen met allemaal blije gezinnen tot gevolg! Nu is het aftellen begonnen…voor de nieuwe baasjes, maar ook voor ons. Voor alles is een tijd…de pups en ook wij groeien toe naar een nieuwe stap. Een stap zonder de steun van hun broertjes en zusjes, hun moeder, de rest van de roedel en ons. Tijd om uit te vliegen!

Lieve Sep, Storm, Luna, Nuna, Lara, Lotje & Donna, wat hebben we van jullie genoten en wat een overweldigende ervaring. Ons allereerste nest…WOW!
IMG_0028 foto Storm aangepast IMG_0036 IMG_0062 IMG_0047 Lotje foto aangepast foto Donna aangepast

La Bella Donna

Vandaag hebben we definitief de keuze gemaakt welke pup naar welk nieuw baasje gaat. Deze prachtige, stijlvolle dame blijft bij ons op ’t Bakkersveld. Welkom lieve Donna!

Donna

Het 7-tal van Noor & Siep 6 weken oud

Vandaag zijn de pups van Noor & Siep alweer 6 weken oud. Zij en ook hun wereld wordt elke dag een beetje groter. Wat een pracht kinders zijn ’t en wat genieten we van ze! Vandaag was ook de puppy test. yvon Bugel van Labradorkennel van de Ansjoros heeft met alle pups individueel een aantal testjes en spelletjes gedaan om zo een beeld te krijgen van hun karakter. Dit, samen met onze eigen waarnemingen, gebruiken we als basis om te bepalen welke pup het best past bij welk gezin.

IMG_0126 IMG_0122 IMG_0101 IMG_0090 IMG_0073 IMG_0070 IMG_0023

Gezond verklaard!

Na de gezellige knuffelmiddag met (op 1 na) alle pupkopers gisteren, kwam vanochtend dierenarts Bas van Dierenkliniek de Woldberg op ’t Bakkersveld om de pups na te kijken en te enten. Onze kanjers lieten zich van hun beste kant zien en gaven geen krimp. Bas vond ze prachtig en ze zijn allemaal helemaal gezond verklaard! 🙂

Morgen staat de puppytest op het programma en donderdag komt de chipper van de Raad van Beheer. Druk weekje dus! Het aftellen is nu echt begonnen…de afspraken voor het ophalen van onze puppekinderen zijn gemaakt. Al weet ik dat ze allemaal houden natuurlijk geen optie is, maar ik moet aan het ‘afscheid’ nog niet denken. Gelukkig krijgen ze stuk voor stuk geweldige baasjes en blijven er, naast het meisje dat we zelf houden, 3 pups hier in de buurt.