Hallo wereld

Op dag 13 is onze kleine dame de 1e die haar oogjes open doet. Altijd weer een bijzonder moment. In de dagen erna volgden haar broers. Nu op dag 16 doen ze hun 1e waggelende pasjes door de bak en zijn ze zich bewust van elkaar en hun moeders aanwezigheid. Nu wordt ’t pas echt leuk!

Ons Hartennest geboren!

Op 6 januari zijn onze Donna (Noorderster Van ’t Bakkersveld) en BJ (Scarlaw BJ’s Tatonka Stout) de trotse ouders geworden van 6 prachtige puppenkinderen. Het zijn 5 reutjes (5 zwarte en 1 bruine) en 1 zwart teefje. Moeder & kroost maken het heel goed en wij zijn apetrots 🙂

Beebiesssss van Donna & BJ

Rond 7 januari 2019 verwachten we een nestje zwarte en bruine pups van onze Donna (Noorderster Van ’t Bakkersveld) X BJ (Scarlaw BJ’s Tatonka Stout).  Na ons Sterrennest van ruim 1,5 jaar geleden, kijken we er weer enorm naar uit!

BJ

Donna

 

 

 

 

BJ

Donna

KCM NLV 17 juni 2018

Eigenlijk wilde ik niet gaan….gelukkig kreeg ik een duwtje in de rug en een schop onder m’n kont want onze Noor won de Veteranenklasse (8 honden) en onze Rosie de Openklas (41 honden) en werd in de erering Reserve Beste Teef. WoWWWW 🙂 

Sissi ‘goedgekeurd’

Vorige week vrijdag ben ik met onze Sissi naar Sleeuwijk gereden om haar heupen en ellebogen te laten röntgenen door Walter Strikkers. Altijd weer een spannend moment. Gelukkig zag alles er prima uit en kregen we vandaag het verlossende woord van de Raad van Beheer: HD A en ED vrij is onze Kleine Keizerin!

Terugkomdag Sterrennest

Afgelopen zondag hebben we hier op ’t Bakkersveld de reünie van ons Sterrennest gehouden. Alle ‘pups’ waren er, behalve Noor want die was hoog loops. Niet handig met Diesel en Moos erbij die inmiddels al echte mannen zijn geworden. 

Wat was het gezellig. Iedereen had wat meegenomen en de kraam stond dus vol heerlijke lekkernijen. Yvon was er, natuurlijk omdat haar Joey de vader van dit nest is, maar ook om een workshop Balansen te geven afgewisseld met hersenwerkjes. Dat is mijn favoriete onderdeel van de training. Rosie en Donna mochten hun kunsten vertonen en toen was het natuurlijk de beurt aan de Sterren. 

De pupkopers van dit nest ‘kennen’ elkaar en zijn tot op de dag van vandaag actief in de Whatsappgroep die we tijdens de nestperiode in het leven hebben geroepen. Dat is dan ook extra leuk op zo’n terugkomdag.

 

 

 

 

Iedereen heeft enorm genoten, André en ik in het bijzonder! Wat een prachtig nest en wat een heerlijke honden zijn het geworden. Trots als een pauw zijn we!

Waterratten

Dat Labradors van water houden is natuurlijk alom bekend. Toch is de ene Labrador een grotere waterrat dan de andere. In onze roedel is Donna de beste zwemmer. Haar moeder Noor zwemt niet. Het water in, oké maar ze wil wel graag vaste grond onder d’r voeten. Donna  niet, die neemt elke plas of sloot mee. Ook Beike en Rosie zijn goede zwemmers. Rosie haalt alles voor je op en brengt het keurig terug. Beike duikt er alleen in voor een bal. Kleine Sis is dus groot gebracht met water en inmiddels net zo’n waterrat als de rest van de familie. Zomer of winter, koud of warm; een groter plezier kunnen we ze doen. De foto’s spreken boekdelen! 

Ogen gespiegeld

Vorige week zijn de ogen van van Donna, Rosie en Sissi gespiegeld en ze zijn alle 3 VRIJ en dat betekent BLIJ 🙂 Dit verplichte ECVO onderzoek doen we, in lijn met het Verenigingsfokreglement (VFR) van de LKN, in elk geval 1x per 2 jaar om te bepalen of er sprake is van een al dan niet erfelijke oogaandoening. 

Keizerin Sissi alweer 1 jaar

Vandaag is onze Kleine Keizerin jarig! Precies 1 jaar geleden werd onze Beike via een keizersnede moeder van dit kleine wondertje. Sissi, vernoemd naar haar overgrootoma en natuurlijk naar Keizerin Sissi, groeide op als eenling, kreeg alle aandacht en kwam dus niets te kort. Ze bleef op ’t Bakkersveld en werd onderdeel van onze roedel. Nu, een jaar later, is het een gehaaid dametje met een heerlijk eigen willetje. Maar ook een lekkere knuffel die d’r kont ertussen draait om een plekje dichtbij mij op de bank te veroveren. Precies haar mama Beike. Blij met deze kleine deugniet!