Waterratten

Dat Labradors van water houden is natuurlijk alom bekend. Toch is de ene Labrador een grotere waterrat dan de andere. In onze roedel is Donna de beste zwemmer. Haar moeder Noor zwemt niet. Het water in, oké maar ze wil wel graag vaste grond onder d’r voeten. Donna  niet, die neemt elke plas of sloot mee. Ook Beike en Rosie zijn goede zwemmers. Rosie haalt alles voor je op en brengt het keurig terug. Beike duikt er alleen in voor een bal. Kleine Sis is dus groot gebracht met water en inmiddels net zo’n waterrat als de rest van de familie. Zomer of winter, koud of warm; een groter plezier kunnen we ze doen. De foto’s spreken boekdelen! 

Ogen gespiegeld

Vorige week zijn de ogen van van Donna, Rosie en Sissi gespiegeld en ze zijn alle 3 VRIJ en dat betekent BLIJ 🙂 Dit verplichte ECVO onderzoek doen we, in lijn met het Verenigingsfokreglement (VFR) van de LKN, in elk geval 1x per 2 jaar om te bepalen of er sprake is van een al dan niet erfelijke oogaandoening. 

Keizerin Sissi alweer 1 jaar

Vandaag is onze Kleine Keizerin jarig! Precies 1 jaar geleden werd onze Beike via een keizersnede moeder van dit kleine wondertje. Sissi, vernoemd naar haar overgrootoma en natuurlijk naar Keizerin Sissi, groeide op als eenling, kreeg alle aandacht en kwam dus niets te kort. Ze bleef op ’t Bakkersveld en werd onderdeel van onze roedel. Nu, een jaar later, is het een gehaaid dametje met een heerlijk eigen willetje. Maar ook een lekkere knuffel die d’r kont ertussen draait om een plekje dichtbij mij op de bank te veroveren. Precies haar mama Beike. Blij met deze kleine deugniet!

Najaarswandeling

Prachtige foto’s van onze prachtige roedel tijdens een heerlijke najaarswandeling!

Moeder Beike met haar 2 prachtige dochters
Vol aandacht
Ons bijna veteraantje Noor
Sissi, al net zo’n waterrat als haar moeder
Donna, Beike & Rosie en onze Joy op de achtergrond

Sissi leert zwemmen

Onze Sis is net zoals d’r moeder en zus een waterratje. Erin, eruit en dat tig keer, maar echt zwemmen had ze, vrijwillig in elk geval nog niet gedaan. Hoogste tijd dus om met d’r moeder en Loulou van Alette richting Castelijnsplas te gaan om dit te leren. En met resultaat!