Onze werkwijze

Onze honden zijn onze hobby en maken onderdeel uit van ons gezin. Ook onze pups groeien op bij ons in huis. Ze worden geboren in onze woonkamer en verhuizen als ze ongeveer 4 weken zijn naar onze keuken. Als ze groot genoeg zijn verkennen ze de rest van ons huis en natuurlijk onze prachtige tuin. We hebben altijd gezegd; als we ’t doen, doen we ’t goed. Dat betekent dat ondanks dat het voor ons pure hobby is, we ons houden aan het fokreglement van de rasvereniging (Labrador Kring Nederland) waar we lid van zijn (en Birgit in het bestuur zit) en de richtlijnen van de Raad van Beheer. Voor ons is een gezonde Labrador met een super karakter het allerbelangrijkst! 

Kritisch
We willen graag zeker weten dat onze pups op een fijn en goed adres terecht komen. We zijn daar best kritisch in en kiezen dus niet op basis van volgorde van aanmelding.  We volgen ons gevoel over wat een goede match zou zijn en laten daarbij zaken als gezinssituatie, voornemen om te gaan trainen met de hond, visie op bijvoorbeeld castratie en titeren maar ook de ‘klik’ en ‘gunfactor’ nadrukkelijk meewegen.

Altijd eerst kennismaken
Mocht je interesse hebben in een Van ’t Bakkersveldje als nieuwe huisgenoot, dan is de 1e stap dat je ons dat via een persoonlijke mail met motivatie en informatie over je gezinssituatie,
kenbaar maakt. Zodra we zeker weten dat er een nest op komst is, plannen we op basis van bovengenoemde uitgangspunten een vrijblijvende afspraak om te komen kennismaken. Dat geeft over en weer de mogelijkheid om te kijken of er sprake is van het bekende ‘goede gevoel’ . Van daaruit bepalen we dan  de volgende stap.

Na de geboorte
Zodra de pups geboren zijn en we dus weten hoeveel het er zijn en van welk geslacht, laten we de gezinnen waar het wederzijds mee klikte tijdens de kennismaking, weten of er een pup voor hen bij zit. We plannen  een 1e afspraak om te komen kijken als de pups zo rond de 3 weken oud zijn. We vinden het belangrijk dat de toekomstige pup- eigenaren daarna nog een aantal keren langskomen, al is op dat moment nog niet bekend wie welke pup krijgt. Als de pups ongeveer 6 weken zijn maken wij daarin een definitieve keuze. Rond die tijd wordt door een gedragstherapeut voor honden een puppytest afgenomen. De uitkomst, opgeteld bij onze eigen waarneming, geeft ons houvast welke pup het beste bij welk gezin past. Hierbij zijn voor ons kleur en geslacht nadrukkelijk ondergeschikt aan karakter. 

Puppy Party
Zodra de keuze gemaakt is welke pup naar welk gezin gaat, nodigen we alle toekomstige eigenaren uit op ons Bakkersveld voor een gezellig puppyfeestje.  Naast het knuffelen van hun eigen pup is dat tevens een mooi en natuurlijk moment om met de eigenaren van de broertjes en zusjes uit het nest kennis te maken. Dat maakt de uitwisseling van informatie over de pups in de NestApp en het weerzien bij de terugkomdagen alleen maar leuker, zo leert de ervaring. 

Uitvliegen
Als de pups ongeveer 8 weken zijn mogen ze uitvliegen naar hun nieuwe ‘forever home’. We houden ook daarna graag contact met onze pupkopers. We vinden het een feest om foto’s, Appjes, Facebook berichtjes of mails te krijgen en zo onze pups te kunnen blijven volgen. Ook voor alle vragen omtrent (op)voeding, gedrag en gezondheid zijn en blijven wij voor al onze pupkopers altijd bereikbaar. Rond het moment dat de pups 1 jaar zijn organiseren we een terugkomdag voor het hele nest. Geweldig om te zien hoe onze pups zijn uitgegroeid en bovendien leuk voor alle pupkopers van het nest om elkaar en hun viervoetige huisgenoten weer een keer te zien.

 

 

 

Afbeelding Raad van Beeher

Blokzijl