Goed om te weten

MINOLTA DIGITAL CAMERARichtlijnen
Onze honden zijn onze hobby en ze maken onderdeel uit van ons gezin. Ook onze pups groeien op bij ons in huis. We hebben altijd gezegd; als we ’t doen, doen we ’t goed. Dat betekent dat ondanks dat het voor ons pure hobby is, we ons houden aan het fokbeleid en de richtlijnen van de Rasvereniging / Raad van Beheer. Voor ons is een gezonde Labrador met een super karakter het allerbelangrijkst! Wij zijn lid van de Labrador Kring Nederland (LKN) en werken met een koopcontract.

Kennismaken
Voor ons is het belangrijk om te weten wie onze pupkopers zijn. We zijn daar best kritisch in en geven onze pups niet zo maar aan iedereen mee. We willen graag zeker weten dat onze pups op een fijn en goed adres terecht komen. Mocht je interesse hebben in een pup van ’t Bakkersveld, dan kun je ons dat via mail en met info over je gezinssamenstelling en motivatie, kenbaar maken. We houden je via de site en per mail op de hoogte. Zodra we zeker weten dat er een nest op komst is, plannen we met de mensen die ge├»nteresseerd zijn een 1e en vrijblijvende afspraak om te komen kennismaken. Dat geeft over en weer de mogelijkheid om te bepalen of er sprake is van het goede gevoel en bepaalt tevens hoe we verder gaan.

Hoe verder?
Zodra de pups geboren zijn en we dus weten hoeveel er zijn en van welk geslacht, laten we de gezinnen waar het wederzijds mee klikte tijdens de kennismaking, weten of er een pup voor hen bij zit. We plannen  een 1e afspraak om te komen kijken als de pups zo rond de 3 weken oud zijn. We vinden het belangrijk dat de toekomstige pup eigenaren daarna nog een aantal keren langskomen. Dan is nog niet bekend wie welke pup krijgt. Als de pups ongeveer 6 weken zijn maken wij daarin een definitieve keuze. Rond die tijd wordt door een gedragstherapeut voor honden een puppytest afgenomen. De uitkomst daarvan, opgeteld bij onze eigen waarneming, geven ons houvast welke pup past bij welk gezin. We kunnen daarin niet zorgvuldig genoeg zijn, vinden wij. Zodra de keuze gemaakt is nodigen we alle toekomstige eigenaren uit op het het Bakkersveld voor een gezellig puppyfeestje.  Naast hun eigen pup knuffelen is dat tevens een mooi moment om met de eigenaren van de broertjes en zusjes uit het nest kennis te maken. Dat maakt het weerzien bij de terugkomdagen alleen maar leuker leert de ervaring. Als de pups ongeveer 8 weken zijn mogen ze uitvliegen naar hun nieuwe ‘forever home’.

We houden graag ook na het uitvliegen contact met onze pupkopers. We vinden het een feest om foto’s, Appje, Facebook berichtje of mail te krijgen en zo onze pups te kunnen blijven volgen. Ook voor alle vragen omtrent (op)voeding, gedrag en gezondheid zijn en blijven wij voor al onze pupkopers altijd bereikbaar. Vanaf dat de pups 1 jaar zijn organiseren we een terugkomdag voor het hele nest bij ons op ’t Bakkersveld. Geweldig om te zien hoe onze pups zijn uitgegroeid en bovendien leuk voor alle pupkopers van het nest om ervaringen uit te wisselen over hun viervoetige huisgenoten.

Logeeradres
Pups die op ’t Bakkersveld zijn geboren mogen als hun baasjes bijvoorbeeld op vakantie gaan bij ons komen logeren. Uiteraard in overleg en tegen een passende vergoeding. 

Afbeelding LKN

Afbeelding Raad van Beeher