Wie zijn wij

Beste bezoeker van onze site,

Wij zijn André en Birgit Bakker. We wonen samen met onze 3 kidz Hannah (23), Gijs (21) en Joppe (18), onze dogz Beike, haar dochters Rosie & Sissi, haar kleinkinderen Douke (van Rosie) en Lola (van Sissi), oma Noor en haar kleindochter Maya en Labradoodle Joy aan de rand van het mooie Blokzijl in de Noordwestkop van Overijssel.

André als ik zijn opgegroeid met honden en met de komst van onze bruine reu Rocha in september 1998 is de liefde voor dit prachtige ras ontstaan. Na zijn dood begin 2010, kwam in de zomer van datzelfde jaar onze Noor en wisten we dat het dit keer niet bij één zou blijven. Zo deed in maart 2012 onze Beike haar intrede in ons gezin. Met de verhuizing in de zomer van 2012 naar een prachtige plek met veel grond aan de rand van Blokzijl ging een droom in vervulling. Eindelijk de ruimte én daarmee de mogelijkheid om op kleine schaal met onze honden te fokken. Puur als hobby, maar wel volgens alle geldende (fok)regels die er mede voor zorgen dat dit prachtige ras op de juiste manier in stand blijft. Stapje voor stapje hebben we ’t hele proces doorlopen, van een cursus Fokkerij, HD/ED screening en kennelnaam aanvraag tot aan progesteronbepaling, dekking én uiteindelijk geboorte en nestperiode.

Na de nodige voorbereidingen en teleurstellingen is ons geduld beloond: op 22 april 2014 is ons 1e nestje Van ’t Bakkersveld pups geboren en zijn de prachtige beebies van Noor & Siep nu inmiddels uitgegroeid tot volwassen heren en dames. Wat een mooie en overweldigende ervaring. Het jaar erna heeft onze Beike vier prachtige Valentijnspupjes op de wereld gezet en is in april 2017 onze 2e generatie Van ’t Bakkersveldjes geboren toen onze Donna haar Sterrennest kreeg met 8 prachtige pups. Begin 2019 kreeg Donna haar 2e nestje waarvan we Maya hebben aangehouden. Onze Beike werd oma, toen haar dochter Rosie  in november 2019 haar 1e nestje kreeg. Vanwege Corona en het helaas niet dragend zijn van zowel Sis als Roos, hebben we onze fokplannen moeten doorschuiven. In het voorjaar van 2022 hebben we het 1e nestje van Sissi én het 2e nestje van onze Rosie mogen verwelkomen. Druk maar wat hebben we genoten! In dit voorjaar hebben we het 2e en tevens laatste nestje van onze Sis gepland. We kijken er naar uit!

Heerlijk om al die gezellige berichtjes en mooie foto’s van onze Van ’t Bakkersveldjes voorbij te zien komen. Daarnaast genieten we van een groot aantal nakomelingen van onze kanjers die af en toe bij ons komen logeren als hun baasjes lekker op vakantie zijn. Het maakt ons super blij & trots! 

Via deze site willen we belangstellenden graag laten meegenieten en tevens op de hoogte houden van het wel & wee op ons prachtige Bakkersveld!

André & Birgit & Kids & Dogz

 

 

Van ’t Bakkersveld, januari 2023